A+ A A-

U VOJVODINI KLANJAN BAJRAM-NAMAZ NA PET MJESTA

vojvodina     Na području Novosadskog muftijstva bajram-namaz klanjan je na 5 mjesta i to u Medžlisu Novi Sad, Medžlisu Beočin, Medžlisu Subotica, Beočin i V. Rit.

     Bajramsku hutbu u Novom Sadu je održao glavni imam Fadil ef. Murati. Na bajramskom namazu, kao i svih prethodnih godina, nije bilo mjesta da svi vjernici stanu u mesdžid i u pomoćne prostorije, tako da je veliki broj vjernika bajram-namaz klanjao u hodniku koji vodi ka ulazu u mesdžid.

     Nakon klanjanja bajram-namaza uslijedila su čestitanje i zijaret mezarima najdražih te obilasci rodbine i klanje kurbana. 

Bajramska hedija za najsiromašnije porodice u AP Vojvodini

     Internacionalna islamska organizacija iz Saudijske Arabije i Deniz Feneri dernegi  iz Turske su drugog i trećeg dana Kurban bajrama donirali medžlisima u Vojvodini 2,5 tone mesa. Meso je bilo u paketima od po 3,5 kilograma i ono je podijeljeno najugroženijim muslimanima sa ovih područja. Meso je podijeljeno u Novom Sadu, Subotici, Beočinu,V. Ritu i Adicama.

     Muftijstvo novosadsko se zahvaljuje donatorima i nada se da će ovakvih aktivnosti biti još, uz Allahovu dž.š. pomoć, i u narednom periodu, jer se srca vjernika odazivaju na poziv svoga Gospodara.

(www.islamskazajednica.org)