A+ A A-

AVION S HADŽIJAMA SLETIO NA AERODROM U SPLITU

avion)     Avion s prvom grupom hadžija, zbog magle i nemogućnosti slijetanja na Sarajevski arodrom, spustio sa na aerodrom u Splitu.

     Iz Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice obavijestili su nas da je avion sa bosanskohercegovačkim hadžijama, koji je trebao danas u 2 sata i 15 minuta sletjeti na Sarajevski aerodrom, sletio na aerodrom u Splitu.

     Vremenski uvjeti u Sarajevu onemogućili su slijetanje aviona sa hadžijama. Prema informacijama iz Ureda za hadž, večeras bi u 18 sati terebao na Sarajevski aerodrom da se spusti drugi avion s našim hadžijama, ali je njegovo slijetanje zbog vremenskih uvjeta neizvjesno. 

Krenuli konvoji autobusa iz Meke

     Nakon obavljenog hadža i boravka u svetim mjestima u Medini i Meki naše hadžije koje putuju autobusima krenule su nazad u svoju domovinu.

     Ibrahim ef. Hadžić glavni vodič hadžija koji putuju kopnom kazao je za naš portal da je konvoj autobusa s bosanskohercegovačkim hadžijama jutros u 7 sati po lokalnom vremenu krenuo iz Meke. U poslijepodnevnim satima hadžije su bile u području Medine i dalje nastavljaju put prema jordanskoj granici. Noć će provesti u putu, a sutra navečer će noćiti u Amanu, jordanskoj prijstolnici.

     Glavni vodič ističe da su sve hadžije dobro i zdravo.