A+ A A-

TREBINJE PREDNJAČI U NASTAVKU URBICIDA, APARTHEJDA I POSTHUMNOG GENOCIDA NAD SVIM ŠTO JE BOŠNJAČKO

Husein HodzicPišu: Adnan KAPIDŽIĆ i Husein ef. HODŽIĆ

     Nakon parafiranja sporazuma o pridruživanju sa Evropskom Unijom, čini se da entitet RS smatra da je nastavak etničkog čišćenja nad Bošnjacima u toj ukradenoj i razorenoj teritoriji poklonjen s halalom od iste zajednice. U nedavnom razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem, Milorad Didik je objasnio da je razlog nepovratka upravo to što Bošnjaci neće da se vrate, jer bezbeli, eto RS ne može da se jednači sa Evropom i Amerikom po pitanju dobrih plata, skupih auta i lijepih beneficija, nažalost. Time je predsjednik tog entiteta pokazao samo relativnu istinu, a time prikrio i pravi razlog zašto svi ti Bošnjaci nisu tamo i ne mogu da se vrate, a to je etničko čišćenje i njegova nastavak od prije i poslije bošnjačkog egzodusa u bijeli svijet. Etničko čišćenje je počelo idejom stvaranja Srpske Republike i ono traje dok god taj entitet traje, a jedini način da se zaustavi je prestankom postojanja istog i oba entiteta.
Uz samu strahotu mirnog etničkog čišćenja i urbicida tog entiteta pridodaje i pasivnost bošnjačkog političkog tima koji sa svojom političkom korektnošću i taktikom samo pridodaje ravnanju puta ovom zločinačkom sistemu malo manjeg entiteta.
     Ovaj čin urbocida danas, odražava se u alarmantnoj poruci glavnog imama IZ Trebinje, Bileća i Gacka, Huseina ef. Hodžića koji se već godinama svoje službe bori sa nastavkom urbicida, i svakog drugog tipa ponižavanja Bošnjaka, bošnjačke imovine i svega onoga sto podsijeća na Bošnjake ovog kraja. 

Direktno obraćanje opštini Trebinje, Rijasetu IZ BiH i svim javnim medijima

Husein Hodžić, glavni imam
Medžlisa IZ-e Trebinje

     Trebinjcima, članovima Islamske zajednice Medžlisa IZ-e Trebinje u zemlji i inostranstvu

Predmet: Obavijest o skandaloznom pokušaju-namjeri Odjeljenja za urbanizam opštine Trebinje da kroz ponudu-prezentaciju novog regulacionog plana „Zasadsko polje" potpuno eliminiše postojanje vakufske imovine Islamske zajdnice na dijelu Zasadskog polja u Trebinju, između ostalih čak i aktuelne mezare u Zasadu, te imovinu ostalih građana na rečenoj lokaciji

Poštovani,
    
Ovo sa čime Vas želim upoznati da nije ozbiljno bilo bi beskrajno smiješno.
Nažalost u kontaktima sa građanima Trebinja u zemlji i inostranstvu prethodnih dana sam saznao za aktivnosti i namjere opštine Trebinje da gore pomenutu aktivnost sprovede u djelo, a svojim očima sam to danas vidio u prostorijama opštine Trebinje.
     Dakle u namjeri da provjerim reagovanje građana otišao sam u Odjeljenje za urbanizam čiji su me uposlenici ljubazno primili i u pratnji potpredsejdnika opštine gosp. Pobrića odveli u prostoriju na čijim su zidovima izložene mape prostora Zasadskog polja od Srednjoškolskog centra "Agroplodovih", te zgrada sa bišim vojnim prostorom južnog logora pa odatle niz regulacioni kanal sve do ispod Mostaća tj. Mucovića kuća na kojim su mapama predočeni stari planovi bez oznaka novog predmjera, a potom ponuđen na drugim mapama i skicama novi regulacioni plan "Zasadskog polja". Na sredini prostorije je poveći sto bez stolice a na njemu sveska u koju građani mogu iznositi svoje primjedbe za koje odgovorni rekoše da će to urbanisti sve pročitati te sa da ili ne uvažiti primjedbe.
     U prvi mah sam pomislio lijep ambijent, lijepe namjere i priče...ali kad sam se uvjerio u nevješte odgovore zaduženih o lokacijama za koje sam pitao i kad mi je na um pala jučerašnja slika kraj Zasadskg kanala, uzbudio sam se. Juče sam tamo vidio da su pripremni radovi novog regulacionog plana već podmakli jer su na terenu građevinske mašine već izradile i rade iskop kanla za kablove-vodove kraj samog postojećeg regulacionog kanla kraj njegove južne strane i to od posljednje kuće kraj te strane kanala pa sve na zapad niz kanal do samog ulaska u njivu Redžepovinu koja je u izvornom vlasnišvu Islamske zajednice... Sad je jasno: ovo sa primjedbama i žalbama građana je najveća priča za malu djecu, i mislim da ni kod njih ne bi prošla.
     Još prisebno razgledam rješenja novog plana i uviđam da je atraktivna lokacija Redžepovina središnjim dijelom prepolovljena crvena linijom i odgovorne pitam šta to znači a oni odgovaraju da tuda ide glavna saobraćajnica, a ona ide tačno preko dijela starih mezara poprečno pa opet uzduž preko mezara ka kanalu, pa opet ka zapadu niz kanal. Poslije „sječenja" Redžepovine i oranja po mezarima u njoj ruka projektanta se opet vratila kanalu. Na moje pitanje-opasaku da je šteta što nije taj put išao i dalje bez krivudanja, nisu odgovorili...
     Gledam dalje po mapama na suprotnu stranu kanala, od Redžepovine i malo zapadno tražeći lokaciju sadašnjih Zasadskih mezara, je već uznemiren jer na tom prostoru vidim planove novih kuća i skicu puta negdje donjim dijelom mezara a drugi put tačno uzduž po sredini uz mezare sa čije obadvije strane je ucrtano po tri kuće i pitam gdje su mezari...? Ni na ovu primjedbu mlađahni tehničari urbanizma ne dadoše valjan odgovor!?
     Naravno, zatražio sam stolicu i sjeo da u, po meni, svesku obmane a ne primjedbi stavim prigovor, što sam u ime Medžlisa IZ-e Trebinje i učinio uz napomenu da primjedbe nisu konačne.
     Poruka ovog pisma je poziv svim posjednicima imovine na lokaltetu sa obadvije strane kanala niz Zasadsko polje da se zainteresuju i na nepravilnosti da reaguju.
Danas se je u razgovoru u opštini čula primjedba da bi iseljeni Trebinjci, vlasnici predmetnih nekretnina trebali doći i prigovoriti, na što imaju pravo i primjedba je na mjestu, ali je moja primjedba da vi kao raseljeni građani sa boravkom po CIPS-u ovdje imate pravo da budete obaviješteni bar od vaših predstavnika za koje ste glasali u vlasti opštine!
     Što se tiče imovine Islamske zajednice (četiri lokacije sa skicom-mapom kompletnog novog plana posjedujemo) na tom prostoru nas u Islamskoj zajednici ovi pokušaji i namjere lokalne vlasti potpomognute Vladom Republike Srpske ne iznenađuju. Mi ovaj pokušaj urbanizma ili njegovih nalogodavaca tumačimo ne kao čin iz neznanja već kao potpuno smišljen čin kojim se prvo minimizira živo protjerano i mrtvo muslimansko biće i konačno želi se realizovati etničko čišćenje na finalni način da se po muslimanskim mezarima novim i starim čak i po kostima četiri mezara u jednom danu ekshumiranim po Danskoj i ljetos pokopanim u jednom danu u te mezare u Zasadu.

     Ovo nije civilizacijski čin, ovo je vremenski kontinuitet i sudbina da se samo muslimanski mezari preoravaju i uništavaju, što je posebno indikativno u Trebinju (prvo mezari na prostoru današnje pijace, pa mezari Kalaj parka, pa mezari kod hotela Leotar na sadašnjem lokaltetu zgrade HET-a...).
     Pa stoga iz Islamske zajednice u ime muslimana Trebinja poručujemo: gospodo urbanisti i projektanti, gospodo nacionalistički politikanti zaboravite i prođite se namjera minimiziranja drugačijeg, dalje ruke od mjesta mezara drugačijeg jer sigurno ova Islamska zajednica neće odustati od zaštite svojih prava koristeći sva raspoloživa sredstva, na koja ima pravo, jer ne omogućavate da ovo mjesto ni vrijeme bude mjesto vladavine zakona, jednakosti i pravde. Ovaj grad je mjesto netolerancije i neviđenog geta i aparthejda za drugačijeg, a sve u mjestu na tlu civilzovane Evrope na početku 21.vijeka.

(www.bosnjaci.net)