A+ A A-

HADŽIJE STIGLE U MEDINU

medina     Bosanskohercegovačke hadžije koje putuju u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini autobusima na hadž i grupa hadžija koja je jutros avionima krenula s aerodroma u Sarajevu stigli su u Medinu.

     Ibrahim ef. Hadžić glavni vodič hadžija koji putuju kopnom, kazao je za Rijasetov portal da su sve hadžije dobro i zdravo stigle do Medine i smještaju se po hotelskim soboma u kojima će boraviti tokom zadržavanja u Medini, gradu Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

     Također Nezim ef. Halilović koordinator za avionski prijevoz hadžija potvrdio nam je da su dva aviona s hadžijama koja su jutros poletjela sa sarajevskog aerodroma sletjela na svoje odredište u Medini i da se hadžije smještaju u predviđeni hotelski smještaj.

     Prema planu prijevoza hadžija, večeras u 18 sati i 30 minuta trebao bi krenuti i treći avion u kojem će biti hadžije s područja Bosanske Krajine, Muftijstva mostarskog i dio hadžija s područja Muftijstva sarajevskog, a prema riječima Nezim ef., putnici koji će putovati u ovom terminu već se okupljaju u džamiji "Kralj Fahd" u Sarajevu.

     Podsjećamo druga grupa hadžija krenut će avionima s aredroma u Sarajevu 7. decembra u 9 sati i 30 minuta, 10 sati i 5 minuta i u 11 sati i 30 minuta.

     U 2007. godini iz Bosne i Hercegovine na hadž putuje rekordan broj hadžija, ukupno 1.900 osoba, hiljadu autobusima i 900 avionima. Konvoj s hadžijama koji putuju autobusima krenuo je 28. novembra iz Sarajeva i Tuzle, a jutros je započeo avionski prijevoz hadžija.