A+ A A-

DISKRIMINATORSKI ODNOS TUŽITELJKE CG PREMA BOŠNJACIMA

Bosnjacka_stranka_logo     Bošnjačka stranka je začuđena činjenicom da vrhovni državni tužilac Vesna Medenica ne zna koji sve narodi žive u Crnoj Gori.

     Pobrojavajući narode čiji su kadrovi zastupljeni u tužilaštvu, g-đa Medenica je, namjerno ili slučajno, izostavila Bošnjake.
     Naime, dovoljno je biti elementarno informisan pa znati da u Crnoj Gori, prema posljednjem popisu stanovništva živi 9,4% Bošnjaka.
     Ne znamo da li je u pitanju neinformisanost državne tužiteljke ili za nju ne postoji gotovo desetina stanovništva Crne Gore ili, pak, ta populacija nema dovoljno dobre kadrove za tužilaštvo ili ti kadrovi ne odgovaraju njenoj mjeri i ukusu ili ne prolaze njen test podobnosti.
     G-đa Medenica je kazala da su manjinski narodi u cjelosti zastupljeni u obavljanju državno-tužilačke funkcije, kao i da su u tome ispoštovani međunarodni standardi.
     Pitamo se kakve to međunardne standarde poštuje vrhovna državna tužiteljka kada u tužilaštvu nema pripadnika trećeg po brojnosti naroda u Crnj Gori?
     Bošnjačka stranka smatra da, u konkretnom slučaju, ukoliko postoje razlozi zbog kojih je g-din Ahmedin Šutković nepodoban za rad u tužilaštvu, trebalo bi da mu se ti razlozi javno saopšte.
     Ako je neko 17 godina bio zamjenik osnovnog državnog tužioca, koje su to naknadne reference koje su mu potrebne za dalji rad u tužilaštvu?
     Smatramo da i ovaj slučaj potvrđuje diskriminatorski odnos vrhovne državne tužiteljke prema pripadnicima bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, čime samo potvrđuje više puta iznešene ocjene Bošnjačke stranke o njenom dosadašnjem radu.

(www.bosnjaci.net)