A+ A A-

HADŽIJE ISPRATILO VIŠE OD DESET HILJADA VJERNIKA

ispracaj_h_125x93     Na centralnom gradskom trgu kod Fakulteta za islamske studije održana je svečanost povodom ispraćaja hadžija. Da isprati svoju braću na hadž došlo je preko 10.000 vjernika, a na svečanosti su bili čelnici Islamske zajednice u Srbiji predvođeni glavnim muftijom Muamerom-ef. Zukorlićem

     U svečanom dijelu programa Hor sandžačkih imama je izveo prigodan program ilahija. Nakon imama nastupili su polaznici mekteba Reuda i Vildan koji su imali nekoliko ilahija i recitala.
     Nakon svečanog dijela prisutnima se obratio glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer-ef. Zukorlić.  On se u svom govoru osvrnuo na događanja koja su obilježila protekla dva mjeseca. On je rekao da nije tačno da smo podijeljeni, jedino možda kako su podijeljeni „žito i kukolj". „Ovo što nam se događa nije ništa drugo do odvajanje žita od kukolja, a pri tom zna da bude puno prašine" - rekao je između ostalog muftija Zukorlić.
     Ove godine put Mekke putuju 180 hadžija u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.
     Odmah nakon svečanosti, hadžije koji put Mekke idu autobusima njih 86 krenuli su na put. Avionom ove godine idu 94 hadžije. Među hadžijama ove godine ima vjernika iz svih medžlisa Sandžaka i šire.

(www.islamskazajednica.org)