A+ A A-

PISMO MINISTRU PROSVJETE SRBIJE I APEL RODITELJIMA UČENIKA U NOVOM PAZARU

logo     Mešihat Islamske zajednice u Srbiji uputio je pismo ministru prosvjete u Vladi Srbije zbog nesvakidašnje političke manipulacije učenicima osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru, dok je Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar uputio apel roditeljima učenika.

     U pismu ministru prosvjete Srbije dr. Zoranu Lončaru se kaže: 

     - Imamo obavezu obavijestiti Vas da propagandistička televizija Sulejmana Ugljanina već dva dana najavljuje političko okupljanje za petak 30.11.2007. god. u 12:45 časova u centru Novog Pazara.

     U tom cilju, sa ove televizije neskriveno se pozivaju učenici osnovnih i srednjih škola da dođu na pomenuti skup.

     Paralelno sa time vrši se pritisak na direktore novopazarskih škola da organizovano izvedu djecu kako bi se bar donekle nadoknadio nedostatak navodne podrške Sulejmanu Ugljaninu u cilju rušenja Islamske zajednice koje je aktuelno skoro dva mjeseca. Dakle, riječ je o najbrutalnijem pokušaju zloupotrebe djece u političke svrhe.

     Zato od Vas očekujemo da zaštitite djecu i spriječite njihovu zloupotrebu tako što ćete upozoriti direktore na moguće posljedice u slučaju njihovog učešća u ovom činu.

S poštovanjem!

Zamjenik predsjednika

Dr. Mevlud ef. Dudić

Apel roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola

     U apelu roditeljima svih učenika osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar ističe:

     - Svjedoci ste da se već dva dana od strane izmišljenih organizacija Sulejmana Ugljanina pozivaju Vaša djeca da dođu na politički skup zakazan za petak 30.11.2007. god. u 12:45 časova.
     Očito da dvomjesečni napadi na Islamsku zajednicu nisu dali željene rezultate jer je narod okrenuo leđa onima koji žele uništiti posljednji stožer okupljanja muslimana u Sandžaku i Srbiji.
     U panici neuspjeha gospodin Ugljanin poseže za najskupljim dijelom ovog naroda - za djecom, koju bi posredstvom direktora škola doveo na ovaj skup i time napravio lažni efekat narodne podrške, koju očito nema.
     Ako on i njegovi pomagači ne prezaju od zloupotrebe djece za svoje političke ciljeve, Vi roditelji ove djece obavezni ste zaštititi ih i ne dozvoliti im da učestvuju na ovom političkom skupu.

Medžlis Islamske zajednice

(www.islamskazajednica.org)