A+ A A-

PAPA ODGOVORIO NA PISMO 138 MUSLIMANSKIH ČELNIKA

Vatikan     Papa Benedikt XVI odgovorio je na pismo 138 muslimanskih čelnika kojim su 13. oktobra pozvali poglavara Katoličke crkve i kršćanske čelnike na zajedničko djelovanje za mir u svijetu, a Papa je u odgovoru pozvao muslimansko izaslanstvo u Vatikan, saopćio je u četvrtak ured za tisak Svete Stolice.

     Papa je zahvalio muslimanskim čelnicima pismom napisanom na engleskom jeziku koje je 19. novembra potpisao državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone.
     Papa je u pismu odao "duboko priznanje" apelu muslimanskih čelnika i posebno pozdravio "pozitivan duh" kojim je nadahnut tekst pisma kao i poziv na "zajedničko zauzimanje u zalaganju za mir u svijetu".
     Papino pismo upućeno je jordanskom princu Ghazi bin Muhammadu bin Talalu, predsjedniku ustanove Al al-Bayt u Ammanu, koji je inicirao pismo muslimanskih čelnika. Papa kaže da je "jako voljan" primiti u audijenciju Bin Talala i dio skupine potpisnika pisma koje će za tu priliku izabrati princ.
     Prije godinu dana 38 muslimanskih čelnika je napisalo prvo pismo koje su tada naslovili samo na Papu. Sveta Stolica je i to pismo pozitivno primila, ali nije službeno odgovorila.
     Sada je Papa službeno odgovorio na pismo, prenosi Hina, i pozvao u Vatikan predstavnike 138 potpisnika pisma muslimanskih čelnika među kojima su i muftija Hrvatske Šefko Omarbašić i reisu-l-ulema u BiH Mustafa Cerić.

(Fena)