A+ A A-

IZABRAN UPRAVNI I NADZORNI ODBOR UDRUŽENJE BORACA "GAZI HUSREV-BEG"

     Na Drugoj redovnoj Skupštini Udruženja boraca «Gazi Husrev-beg», koja je održana u Domu Armije Sarajevo, 20. 11. 2007. godine, izabrani su članovi Upravnog i Nnadzornog odbora i izvršene su izmjene i dopune Statuta.

     Skupštini je prisustvovalo 88 članova. Radom Skuštine je predsjedavao Azem Heljić, predsjednik Skupštine. Nakon izbora radnog predsjedništva, verifikacione komisije, komisije za izbore i zapisničara i nakon usvojenog dnevnog reda, predsjednik Udruženja Nezim Halilović je podnio šestomjesečni Izvještaj o radu Udruženja koji je jednoglasno usvojen.

IMG_0793 (Custom)

     Potom je uslijedila rasprava o izmjenama i dopunama Statuta Udruženja, te se pristupilo tajnom glasanju za izbor Upravnog odbora i Nadzornog odbora.

     U Upravni odbor su izdabrani: Nezim Halilović Muderris, predsjednik Udruženja, Nesib Hadžić zamjenik predsjednika, dr. Zuhdija Hasanović, Hamid Kedić, Ahmed Adilović, Izudin Kruško i Fahrudin Zolota, članovi Upravnog odbora.

     U Nadzorni odbor, između više predloženih kandidata, tajnim glasanjem su izabrani: Husein Kovačević, Muftijstvo bihaćko,  Vučkić Ermin, Muftijstvo banjalučko, Begzudin Jusić, Muftijstvo goraždansko, Džemal Gadara, Muftijstvo mostarsko, hfz. Sadrudin Išerić, Muftijstvo sarajevsko, Vehid Arnaut, Muftijstvo travničko, Amir Karić, Muftijstvo tuzlansko, Rahman Skejić, Muftijstvo zeničko, Mehmed Latić, Muftijstvo vojno.

     Skupština je donijela zaključak da će Udruženje svojim radom afirmirati doprinos «gazinovca» u odbrambeno-oslobodilačkoj borbi, kako u Islamskoj zajednici tako i u društvu.

IMG_0794 (Custom)

     Udruženje boraca "Gazi Husrev-beg" registrirano je u junu mjesecu 2007. godine, a okuplja učesnike odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine koji su završili Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu ili su bili njeni učenici.

     Privremeno sjedište Udruženja je u ul. Reisa Džemaludina Čauševića 2, Sarajevo; tel.: 033/200-355, e-mail.: udruzenjeboracaghb@gmail.com