A+ A A-

ISLAMSKA ZAJEDNICA BOŠNJAKA U SAD BOGATIJA ZA JOŠ JEDAN OBJEKAT

     Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Karoline (IZBNC) sa sjedištem u Charlotte North Carolina, potpisom kupoprodajnog ugovora 5. novembra 2007. postala je vlasnikom kuće veličine 1200 kvadratnih stopa sa 2.48 akri zemljišta.

     Na taj način obogatila je potrebnim prostorom za rad ponajprije sebe, a u cjelini i cijelu Islamsku zajednicu Bošnjaka u Sjedinjenim Američkim Državama.
     Važno je naglasiti da se kuća i zemljište nalaze u veoma atraktivnom gradskom području. Tako će Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Karoline (IZBNC) raditi na slijedećoj adresi: 6200 Wilora Lake Rd. Charlotte N.C. 28212.
300_kuca_charlotte      Kuća i zemljište, koje je, elhamdulillah, postalo vlasništvom Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Karoline (IZBNC) je u cijelosti isplaćeno, tako da Zajednica nema kreditnih zaduženja što olakšava buduću izgradnju Bosnjačke džamije u gradu Charlotte North Carolina.

     Sumu u iznosu od 144,000.00 dolara, koliko je koštala kuća i zemljište, džemat je sakupio donacijama članova u periodu od Ramazanskog bajramskog sijela 2006. god. do Ramazanskog bajramskog sijela 2007. god.
     Ovom prilikom Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Karoline izražava duboku zahvalnost za finansijsku pomoć u vidu novčanih priloga- donacija organizacijama i pojedincima koji ne djeluju u okviru džemata odnosno nisu clanovi IZBNC-a i to:
Islamic Society of Utah 1,000.00 dolara,
Dr Omar Idlibi Charlotte N.C. 1,000.00 dolara,
Sabrija Gabelić iz Savezne države Virginija 500.00 dolara,
Šefik Salkić iz Savezne države Virginija 500.00 dolara, kao i nizu Bošnjaka koji žive širom Sjedinjenih Američkih Država na njihovim donacijama u iznosu do 100.00 dolara.
     Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Karoline (IZBNC) osnovana je oktobra 2002. god. i danas poslije pet godina rada u svom članstvu ima 180 bošnjačkih porodica.

     Kupovinom ove kuće IZBNC riješava problem svoga sjedišta, a površina od 2.48 akri ispunjava sve uslove predviđene propisima Savezne drzave Sjeverna Karolina za izgradnju religioznih i pratećih objekata.

     Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Karoline (IZBNC) će na svom zemljištu u najskorijoj budućnosti izgraditi prvu Bošnjačku džamiju u Sjevernoj Karolini i gradu Charlotte.

Vildan Rustemov

(www.dzemati.com)