A+ A A-

NOVI ČLANOVI KONGRESNOG KLUBA BIH U AMERIČKOM KONGRESU

amer_kongres 

     Zadovoljstovo nam je obavijestiti javnost o najnovijim rezultatima akcije popunjavanja Kongresnog kluba prijatelja BiH u američkom Kongresu sa novim kongresmenima.

     Svoje članstvo su potvrdila još dva kongresmena, George Radanovich (R-CA 19th) i Pete Stark (D-CA 13th), pa tako sada Kongresni klub prijatelja BiH broji 9 članova sa stalnom tendencijom proširenja, ističe se u saopćenju Bošnjačko-američkog savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu iz Vašingtona.

     Koristimo priliku ovaj put čestitati našoj dijaspori koja živi u 13. i 19. distrilktu savezne države California, na pokazanoj političkoj i demokratskoj zrelosti. Vaš savjestan, predan i organizovan rad na kontaktiranju predstavnika u amričkom Kongresu je urodio plodom i odličan je primjer i podsticaj ostatku naše dijasore u SAD-u kako bi se "pokrenula" i učinila to isto u svojim sredinama, dodaje se u ovom saopćenju.

     Bošnjačko-američko savjetodavno vijeća za Bosnu i Hercegovinu naglašava da se akcija popunjavanja Kongresnog kluba prjatelja BiH u američkom Kongresu i dalje nastavlja kao i pripreme na kampanji oko donosenja rezolucije o budućnosti BiH u američkom Kongresu, H.R. 679. Stoga i ovaj put pozivamo BiH dijasporu da uzme aktivno učešće u ovim izuzetno važnim projektima za BiH.