A+ A A-

U SARAJEVU SE ODRŽAVA SVJETSKI HALAL FORUM - DIJALOG PRIVREDE

WHFID_bosnia 1 (Custom)     U Sarajevu će se 7. novembara 2007., u hotelu Holiday Inn, održati skup "Svjetski halal forum - Dijalog privrede", u organizaciji Agencije za certificiranje halal kvalitete Rijaseta Islamske zajednice.

     Ovaj skup, koji se održava prvi put na ovim prostorima, privrednicima će pružiti mogućnost informiranja o svjetskom halal tržištu, razmjenu ideja za razvoj halal poslovanja i uključenje u rasprave o aktuelnostima u halalu.

     Cilj skupa je podsticaj razvoju halal industrije u Bosni i Hercegovini i regionu.
     Poziv za učešće je upućen nadležnim državnim institucijama, halal certificiranim proizvođačima, proizvođačima hrane i drugih proizvoda, farmaceutskim kompanijama, naučnim, stručnim, obrazovnim i privrednim institucijama, marketinškim, trgovačkim i posredničkim kućama, privrednicima, naučnicima, stručnjacima i drugima koji su zainteresirani da učestvuju u ovom jednodnevnom događaju.
     Rezultati rada i inicijative pokrenute ovim Dijalogom bit će prezentirane na Svjetskom Halal Forumu 2008. godine, koji će se održati u Kuala Lumpuru, Malezija.

     Skup počinje sa radom u 9.00 sati i predviđeno je da traje do 17.00 sati, a obzirom da je broj mjesta ograničen neophodno je prijaviti svoje učešće.

     Detaljnije informacije i obrazci za prijavu mogu se dobiti na internet adresi: http://www.halal.ba/?dio=info&naziv=halalforum.