A+ A A-

HALAL CERTIFKIKAT ZA PODRAVKINE PROIZVODE

halal-4     U Islamskom centru u Zagrebu 17. oktobra 2007. godine upriličena je svečanost dodjele Halal certifikata firmi Podravaka iz Koprivnice. Član Podravkine Uprave Dragan Habdija primio je od predsjednika Mešihata Islamske zajednice u RH Šefke Omerbašića certifikat o halal kvaliteti. Halal tržište najbrže je rastuće svjetsko tržište koje je 2005. imalo ukupni promet u svijetu od 550 milijardi dolara, od čega 150 milijardi otpada na prehrambene proizvode.

     U opsegu halal certifikacije Podravkine mesne industrije Danica su proizvodnja i proizvodi na osnovi junećeg, goveđeg i peradskog mesa dok je Tvornica koktel peciva primila Halal certifikat za praškaste proizvode u segmentu prašaka za mliječne pudinge.

     Halal certifikat je potvrda s međunarodnim pokrićem koji označava da je proizvod što sadrži Halal znak podvrgnut najstrožem nadzoru koji istodobno pokriva svjetske norme zdravstveno-sanitarne sigurnosti i kakvoće i sukladnost s islamskim propisima, dok certifikacijski audit obavlja Agencija za certificiranje halal kvalitete.

(http://www.halal.ba)