A+ A A-

Kiseljak: Više od 100 postača na iftaru u džematu Višnjica

U džematu Višnjica, Medžlis Islamske zajednice Kiseljak, je u ponedjeljak, 21.07.2014. godine iftaru prisustvovalo preko stotinu postača, koji je bio priređen pokraj džematske džamije. Uzorne džematlije ovoga džemata i vrijedna omladina uložili su veliki trud, kako bi obezbijedili uvjete i realizovali ovaj ibadet.

Džematlije ovoga džemata, kao i mnogobrojni gosti u prelijepom ambijentu prirode, proveli su zajedno  ove odabrane trenutke 25. noći Blagoslovljenog mjeseca.

Nakon iftara, prisutnima se obratio prigodnim vazu nasihatom hfz. Sead ef. Babaluk, imam Čaršijske džamije u Kiseljaku, koji je govorio o racionalnom korištenju vremena i druženju sa Časnim Kur'anom. Ovu noć je uljepšala i Ilma Karahmet, koja je svojim milozvučnim glasom oduševila prisutne izvedbom prelijepih bosanskih ilahija.

Iftaru su prisustvovali i musafiri iz bratskog Istanbula, koji su boravili u našem džematu dva dana i koji su imali priliku da okuse i dožive iftar na bosanski način, da zajedno sa nama okuse čari ramazanske noći.

Neka Uzvišeni Allah nagradi sve one koji su bili sebebom ovoga ibadeta i koji su na bilo koji način dali svoj doprinos  u realizaciji ovoga iftara, jer prenosi se od Allahovog Poslanika, s.a.v.s., da je rekao: “Ko priredi iftar postaču, imat će istu nagradu kao i on (postač), s tim što postaču neće biti umanjena njegova nagrada.” (Tirmizi)

M.B.

  • 0000