A+ A A-

DŽEMAT VOGOŠĆA: POMOĆ POVRATNICIMA U KULA GRAD KOD ZVORNIKA

      Džemat Vogošća u sklopu organizacije svojih humanitarnih akcija koje se ogledaju u prikupljanju i podjeli materijalne pomoći za povratničku populaciju u Republici Srpskoj, ovoga ramazana prikupljao je pomoć za 85 povratničkih porodica u Kula Grad kod Zvornika.

slika2

     Nakon uspješno provedene akcije u džematu tokom mjeseca ramazana, grupa mlađih džematlija Vogošće, na čelu s imamom Muslijom ef. Čelikovićem, u nedjelju 7. oktobra 2007. godine, posjetom povratnicima u Kula Grad izvršili su podjelu osnovnih životnih namirnica, higijenskih potrepština i školskog pribora za djecu.

     Pomoć je dijeljena na osnovu liste o socijalnom stanju povratnika dobivene od Mjesne zajednice Kula Grad, a uručena je direktno domaćinstvima bez posredništva Mjesne zajednice ili neke druge institucije.

     Ovo je druga akcija u nizu humanitarnih akcija džemata Vogošća. Vrijedne džematlije Vogošće su prošle godine ukupljenu pomoć distribuirale povratnicima u Međeđu pored Višegrada.

     Važno je istaći da su sve namirnice prikupljene od mještana Vogošće, a u akciji su sudjelovale i lokalne firme, OO SDA i načelnik općine Asim Sarajlić.

slika1