A+ A A-

Sedamnaestogodišnjica Islamske zajednice Bošnjaka Trollhättan

Ove godine Islamska zajednica Bošnjaka Trollhättan obilježava 17. godina osnivanja i uspješnog rada. Tim povodom je u subotu, 19. aprila 2014. godine, u lokalnoj školi KRONAN, između ikindije i akšama, upriličen je vjersko-kulturni program.

Na samom početku predsjednik Džemata Dedo Cerić poselamio je prisutne i poželio im dobrodošlicu, a potom su se prisutnima obratili i gosti: glavni imam Idriz ef. Karaman i predstavnik lokalnog NBV-a Lars Malm.

Imam Tarik ef. Buza je u okviru programa održao takmičenje za učenike mekteba. Prisutni su bili oduševljeni znanjem koje su pokazale najmlađe džematlije kao i brzim odgovorima na pitanja koja su često bila veoma teška i za odrasle.

Poseban zadovoljstvo je bilo poslušati prigodno obraćanje gosta-predavača uvaženog profesora Edina Tule koji kao i obično govori o praktičnim stvarima kojih smo u biti svjesni ali ih nesvjesno potiskujemo ne želeći priznati sebi da je upravo to ono što život čini sretnim i harmoničnim.

Prisutni su imali priliku uživati u prelijepim ilahijama u izvedbi hora džemata Göteborg „NUR“, kojim dugujemo veliku zahvalnost što su nas počastili svojim prisustvom.

Po našem starom dobrom običaju, na kraju su svi mogli uživati u poslasticama koje su za ovu priliku pripremile naše vrijedne džematlijke i džematlije. Upućujemo svima jedno veliko hvala i molimo Allah, dž.š., da im podari svaki hajr.

  • 0101