A+ A A-

MUFTIJSTVO BIHAĆKO RASPODIJELILO SREDSTVA ZEKATA IZ KUVAJTA

     Muftijstvo bihaćko izvršilo je raspodjelu sredstava socijalno ugroženim kategorijama stanovništva na području Unsko-sanskog kantona iz fonda Zekat Haus iz Kuvajta.

     Muftijstvo je kupilo prehrambene namirnice i higijenska sredstava i uručilo Javnoj kuhinji "Imaret" u Bihaću artikle u vrijednosti 3500 KM. Ova kuhinja dnevno priprema hranu za 250 korisnika iz Bihaća i 100 korisnika iz Cazina. U glavnom su to stare osobe koje nemaju sredstava za život.

 

sl07 (Small)

 

     Ustanovi za zbrinjavanje napuštene djece najranije životne dobi "Duga" u Kulen Vakufu uručena je hrana i higijenska sredstava u vrijednosti 2000 KM.

     Ova ustanova prima na cjelodnevnu brigu i boravak bebe ostavljene ili napuštene od roditelja i brine se o njima dok se ne nade odgovarajući usvojitelj ili ih roditelj ne uzme

ponovo k sebi.

     Također Muftijstvo bihaćko je Socijalnoj pedagoškoj životnoj zajednici u Bihaću uručilo namirnice u vrijdnosti od 2052 KM.

     Ova ustanova zbrinjava djecu bez oba ili jednog roditelja srednješkolskog uzrasta koja nemaju uslova za život i školovanje. Obezbijeđen im je kompletan internatski smještaj sa hranom i školovanjem u srednjim školama Bihaća.

sl06 (Small)

     Ni jedna od navedenih ustanova nema upotpunosti riješeno pitanje finansiranja njihovog rada nego uveliko zavise od donacija tako da je ova pomoć izuzetno dobro došla na čemu se svi donatoru iskreno zahvaljuju.

     Muftija bihaćki prof.Hasan ef.Makić prilikom uručenja donacija posjetio je svaku od ovih ustanova. Javnoj kuhinji "Imaret" i u Socijalno pedagoškoj životnoj zajednici posjeta je priređena u vrijeme iftarata koda je i iftario sa štićenicima ovih ustanova.

sl03 (Small)