A+ A A-

ISLAMSKA ZAJEDNICA BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE U AKCIJI PROMOVIRANJA REGISTRACIJE DIJASPORE

    Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike uključuje se u akciju promoviranja i podrške projektu što veće registracije sjevernoameričkih Bošnjaka radi glasanja na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

    Glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u SAD dr. Senad ef. Agić u obraćanju imamima zamolio je sve imame i hatibe da u svojim bajramskim hutbama istaknu značaj i važnost ove akcije. Takođe je u obraćanju dr. Agića naglašena potreba da se izvrši distribucija dopisnica za svakog džematliju i distribucija postera za svako prigodno mjesto u gradovima gdje se nalaze naši džemati (prodavnice, restorani, centri itd.).

 

KBSA_poster1_big

 

    Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je na svojoj Skupštini u Seattlu pokrenuo akciju sa ciljem da se sjevernoamerički Bošnjaci u što većem broju registruju i glasaju za predstojeće lokalne izbore u BiH.

    Strateški cilj KBSA je da se 50.000 američkih i kanadskih Bošnjaka registruje i izađe na lokalne izbore 2008. godine u BiH. Tako bi Bošnjaci i probosanske političke snage dobile dovoljan broj glasova, a time i potreban broj poslanika u skupštinama, čime bi se mogla mijenjati politička, geostrateška i nacionalna slika BiH, a samim tim i Ustav.

    KBSA je već uradio komletan marketinški plan što uključuje: džingl, postere i dopisnice, a tv spot je u zavrsnoj fazi izrade. KBSA je izradio 25.000 dopisnica sa porukama važnosti registracije i izlaska na izbore i 1000 postera. Dopisnice za svakog dzematliju i posteri za džemate su na potu u svaki džemat.

    Sve informacije u vezi akcije mogu se dobiti od predsjednika UO KBSA Emira Ramića na telefon; 905 385 3606 ili putem emaila: remir@mountaincable.net i emaila KBSA info@bosniak.org