A+ A A-

OMLADINSKI IFTAR U KELNU

    Omladina džemata Keln je organizovala tradicionalni „Omladinski iftar" u svom džematu. Ovom nesvakidašnjem druženju, održanom u subotu 29. 09. 2007. godine, prisustvovalo je preko 350 omladinaca i omladinki iz mnogih gradova Njemačke, susjednih zemalja: Belgije, Francuske, Luxemburga i Holandije.

keln-iftar)

    Vrijednoj omladini nije bilo teško da pređu i 300 km kako bi se družili sa svojim vršnjacima i proveli zajedno nezaboravne trenutke ibadeta. Posebnu draž ovom skupu dali su svojim prisustvom svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić i košarkaš Nedžad Sinanović.

keln-iftar1

    U prediftarskom dijelu programa učešće su uzeli hfz. Fuad Seferagić poznati izvođač ilahija i grupa lokalnog hora. Kratkom porukom obratio se i prof. Mustafa Hadžić imam u džematu Keln. Poslije obavljene jacije i teravih namaza nadahnutim predavanjem sve je impresionirao prof. dr. Šefik Kurdić.

keln-iftar2

    Omladina je do kasnih jutarnjih sati 03:30 h nastavila druženje i muhabet. Svi prisutni su bili zajedničkog stava da ovakvih druženje treba više organizirati i da će naredne godine svakako ponovno doći u većem broju. 

Hadžić Šeherzada, koordinator za omladinu

www.dzemat.de