A+ A A-

NOVI ČLANOVI KONGRESNOG KLUBA BIH U AMERIČKOM KONGRESU

ba_ savjetodavno vijece     U okviru akcije popunjavanja Kongresnog kluba prijatelja BiH u američkom Kongresu svoje članstvo u Kongresnom klubu prijatelja BiH su potvrdile dvije nove kongresmenke, Sue Myrick i Jan Schakowsky.

      U povodu ove uspješne akcije inicijativu Bošnjačko-američko Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu, koje je inicijator ovog projekta, uputilo je čestitku bh. dijaspori koja živi u 9. distriktu države Illinois te u 9. distriktu dražve North Carolina, na pokazanoj političkoj i demokratskoj zrelosti. Njihov organizovan rad na kontaktiranju svojih predstavnika u amričkom Kongresu je urodio plodom i treba biti primjer i podsticaj ostatku nase dijasore u SAD-u kako bi ucinila isto to - kaže se u ovoj čestici.

     Bošnjačko-američko Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu ističe da se akcija popunjavanja Kongresnog kluba prjatelja BiH u američkom Kongresu nastavlja, pa i ovaj put poziva BiH dijasporu da uzme aktivno učešće u ovom izuzetno važnom projektu za BiH.

     Na inicijativu Bošnjačko-američkog Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu osnovan je Klub prijatelja BiH u američkom Kongresu. Ovim kongresnim tijelom predsjedavaju kongresmeni Russ Carnahan, demokrata iz Savezne države Missouri i Christopher Smith, republikanac iz Savezne države New Jersey.

     Bošnjačko-američko Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija posvećena zastupanju interesa američkih državljana bosansko-hercegovačkog porijekla koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama, promovišući mir i ekonomski razvoj na Balkanu, njegujući demokratska dostignuća, zalažući se za poštivanje ljudskih prava te podstičući obrazovne i razvojne programe u Bosni i Hercegovini.

     Sjedište organizacije je u Washington DC-u, a više informacija se može dobiti na website www.baacbh.org