A+ A A-

NOVO NA RIJASETOVOM PORTALU

mekteb     Zadovoljstvo nam je informirati naše korisnike i posjetioce da smo postavili novi sadržaj vezan za mekteb i mektebsku nastavu.

     U cilju što veće dostupnosti mektebskih sadržaja, upoznavanja sa načinima i metodama rada i preporukama za izvođenje mektebske nastave, u sekciji Službe Rijaseta, kategorija Vjerskoprosvjetna služba, postavljeni su osnovni materijali i sadržaji koji se tiču mekteba i mektebske nastave.

     Također čini nas radosnim što ćemo narednih dana, ako Bog da, postaviti u okviru iste kategorije i osnovne materijale za predmet Vjeronauka.

     Nadamo se da ćemo ovim putem olakšati posao muallimima i vjeroučiteljima po pitanju lakše dostupnosti i preuzimanja temeljnih sadržaja koji definiraju ova dva važna segmenta u radu Islamske zajednice i njenih institucija.

     Koristimo ovu priliku da pozovemo muallime i vjeroučitelje da se aktivno uključe u kreiranje potrebnih sadržaja, kroz slanje kvalitetnih tekstova, svojih iskustava u nastavnom i mektebskom procesu, prezentiranju adekvatnih priprema i nastavnih ogleda.   

     Želja Islamske zajednice je da predano bude na usluzi svim muslimanima, jer Islamska zajednica ne zaboravlja svoju ulogu, između ostalog, da bude servis potreba svojih džematlija i svih dobrih ljudi, predanih dobru i napretku.

Napomena: Pristup sadržaju je omogućen otvaranjem sekcije Vjerskoprosvjetna služba (klikom na ovu službu) s početne stranice.