A+ A A-

Sjećanje na prvog šehida Općine Zenica rah. Semira Arnauta

seh-mev-zenU srijedu 05. juna 2013. godine poslije akšam namaza, obilježena je mubarek noć Lejletu-l-mi'radž, centralnom svečanošću Medžlisa IZ-e Zenica, te proučen mevlud u povodu obilježavanja, „Dana šehida“ grada Zenice.

„Dan šehida“ grada Zenice, te 27. noć mjeseca Redžeba, Lejletu-l-miradž - dan Vakifa obilježen je u predivnom ambijentu Ensar džamije.

Medžlis IZ-e Zenica je u saradnji sa Organizacijom porodica šehida općine Zenica, te općinskog odbora za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno oslobodilačkog rata 1992/95 g. organizirao prigodne programske sadržaje povodom sjećanja na prve šehide Općine Zenica.

U utorak, 04. 06. 2013. g. u 20.30 sati je izveden mevludski program u džematu Arnauti. Program su izveli imami Medžlisa Zenica.

U srijedu, 05. 06. 2013. g. u 10.00 sati je učena dova i položeno cvijeće na centralnom obilježju grada Zenice – „Kameni spavač“ te je uslijedilo obraćanje predsjednice OPŠ i PB „Zlatni ljiljan“ Nihade Husejnagić.

U 11.30 sati učenjem odlomka Kur'ana, Fatihe i polaganjem cvijeća na spomen Kompleksu u džematu Arnauti, te časa povijesti o šehidima u spomen sobi nastavljena je manifestacija. Zatim je uslijedila posjeta mezara rah. Semira Arnauta i učenje Jasini-šerifa imama Medžlisa Zenica.

Svečani program priređen za ovaj dan, izveli su zenički imami, djeca šehida i ženski hor En- Nahl iz džemata Tetovo sa Vedad ef. Arnaut i Dženanom Arnaut. Prigodno obračanje održao je hfz. Fahir ef. Arnaut.

  • seh-mev-zenseh-mev-zen