A+ A A-

U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI VJERONAUKA U ISTOM OBIMU I SA ISTIM FONDOM SATI

ucionica01 (Custom)     Sa početkom školske godine otpočinje i nastava iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka u osnovnim i srednjim školama.

     Ibrahim ef. Begović savjetnik za vjeronauku u Vjerskoprosvjetnoj službi Rijaseta IZ-e ističe da neće biti poteškoća u odvijanju nastavnog procesa iz predmeta Islamska vjeronauka u osnovnim i srednjim školama u nove školskoj godini.

     Prema njegovim riječima pripreme su izvršene prema utvrđenim procedurama, nema promjena u obimu i fondu nastavnih sati za vjeronauku, za četvrte razrede osnovnih škola izrađen je novi nastavni plan i program, dok je pri samom kraju izrada udžbenika prema ovom nastavnom planu i programu za četvrti razred osnovne škole.

Vjeronauka i u srednjim škola Sarajevskog kantona

     Po prvi put vjeronauka će ući i u srednje škole Sarajevskog kantona. Ibrahim ef. Begović kaže da će nastava vjeronauke u prvim razredima srednjih škola u Sarajevskom kantonu otpočeti sa malim zakašnjenjem, jer se moraju izvršiti tehničke pripreme, sprovesti anketa među učenicima o pohađanju predmeta, utvrditi raspored sati za vjeronauku i izvršiti potrebna usklađivanja.