A+ A A-

Tuzla: Šljemenska dova u džematu Osoje

U nedjelju, 28. aprila 2013. godine, poslije podne-namaza u džematu Osoje, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, proučena je šljemenska dova povodom završetka radova na izgradnji džamije. Ovoj svečanosti prisustvovao je veliki broj džematlija iz ovog i susjednih nekoliko džemata.

sljem-dov-osoje-05-2013-1

Svečanost su uveličali svojim prisustvom predstavnici MIZ-e Tuzla, Hasan ef. Spahić (predsjednik) i hfz. Ahmed ef. Huskanović (glavni imam), kao i nekoliko tuzlanskih i srebreničkih imama. Prvi ezan u novoizgrađenoj džamiji proučio je Nihad ef. Ibrišević a podne namaz je predvodio hafiz Ahmed ef. Huskanović. Nakon završetka podne namaza uvodno ašere proučio je Mirsad ef. Hasić. Uvaženom skupu, na početku programa, obratio se u ime domaćina Sadif ef. Mahmutović. Selameći sve prisutne iskazao je toplu dobrodošlicu dijeljeći veliku radost i zadovoljstvo svečanog trenutka U ime džematskog odbora skupu se obratio Alosman Mehmedović, blagajnik džemata Osoje. Govorio je o izgradnji džamije, svim aktivnostima, poslovima i poteškoćama koje su pratile tok gradnje. Zatim je Sadif ef. Mahmutović pozvao Hasan ef. Spahića da uruči priznanje dugogodišnjem muteveliji Ahmetu Mehmedoviću koji već 30 godina hizmeti ovome džematu. Hadži hafiz Ahmed ef. Huskanović poselamio je prisutne i iskazao svoje zadovoljstvo i čestitke domaćinima na ovom hairli djelu, svečanom završetku radova na džamiji. Na kraju programa Vasif ef. Mahmutović, imam koji je jedno vrijeme službovao u ovom džematu, proučio je ašere a hafiz Huskanović šljemensku dovu.

Iskrenim čestitkama domaćinima na ovom hairli poslu završen je zvanični program šljemenske dove u džematu Osoje. Druženje je nastavljeno u prelijepom prirodnom ambijentu bosanskih avlija dobrih domaćina džemata Osoje.

sljem-dov-osoje-05-2013-2