A+ A A-

SAOPĆENJE ZA JAVNOST MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE TUZLA

AmirefKaric    Povodom organiziranja javnog skupa " Revolucija ljubavi - obaranje Guinnesovog rekorda u kategoriji - najmnogoljudniji poljubac na svijetu" Medžlis Islamske zajednice Tuzla izdaje  saopćenje za javnost

     Povodom organiziranja navedene manifestacije u našem gradu, dužnost nam je podsjetiti javnost, naročito muslimane, na nekoliko principa koje bi trebalo da imaju na umu:
     1. Islam i njegova tradicija snažno naglašavaju ljubav i čednost, kao neodvojive dijelove cjeline osjećajnosti muslimana. Ovakve i slične manifestacije, kojima se navodno „veliča ljubav", predstavljaju   vulgarizaciju i trivijalizaciju same ljubavi i doprinose skrnavljenju plemenitosti koju samo čedna ljubav nosi u sebi.
     2. Brak je jedini okvir u kojem je muslimanki i muslimanu dozvoljeno ispoljavanje seksualnosti. U to spada i ljubljenje isključivo i jedino bračnih parova, u njihovoj zaštićenoj i skrivenoj intimi.
     3. Sudjelovanje na spomenutoj manifestaciji u suprotnosti je s islamskim normama ponašanja. To je čin grijeha za koji se snosi moralna odgovornost.
     4. Oni koji su se već prijavili da učestvuju na ovome javnom skupu svojim učešćem najdirektnije doprinose širenju seksualne nemoralnosti u našem društvu. 
     5. Organiziranje ovog javnog skupa i sudjelovanje u njemu neposredno pred ramazan predstavlja, najblaže kazano, izraz nepoštivanja senzibiliteta muslimana, zbog čega veliki broj muslimana ovoga grada osjeća duboku tugu.

Es-selamu alejkum!
Mr. Amir-ef. Karić,GLAVNI IMAM

LETAK "PROPUSTI OVAJ POLJUBAC" MOŽETE PREUZETI OVDJE >>>OVDJE<<<

(http://www.miztuzla.com)