A+ A A-

Omladinsko druženje u Kaknju

U subotu, 16. marta 2013. godine, poslije jacija namaza, u prostorijama gradskog mesdžida u Kaknju, a u sklopu aktivnosti Omladinskog udruženja Medžlisa IZ Kakanj, održano je redovno predavanje i druženje za omladinu. Druženja ovog tipa organizuju se dva do tri puta mjesečno, a prisustvuje im veliki broj omladine, kako iz Kaknja tako i iz susjednih općina. Gosti ovog druženja bili su članovi Fondacije Dar iz Sarajeva, a gost predavač bio je mr. Nezir Halilović, stručni saradnik u Vjersko-prosvjetnoj službi Rijaseta IZ u BiH. Mr. Halilović održao je predavanje na temu „Dan sa Allahovim Poslanikom s.a.v.s.“ praćeno kvalitetnom video prezentacijom.

oml-druz-kak-03-2013-1

Kroz ajete sure El-Kehf, predavač se osvrnuo na kur'anska kazivanja, koja daju odgovore na tri pitanja koja su Židovi postavili Poslaniku a.s. tražeći dokaze njegovog poslanstva, a to su kazivanja o mladićima iz pećine i Zulkarnejnu, te o pitanju „šta je duša?“ Poslije predavanja, uslijedilo je druženje, uz nagradni kviz i učenje ilahija.

Pored druženja, aktivisti Omladinskog udruženja Medžlisa IZ Kakanj, termine zajedničkih okupljanja koriste za planiranje i realizaciju drugih aktivnosti i hairli akcija. Tako je i na ovom druženju organizovano prikupljanje sredstava za socijalno ugrožene porodice i prikupljanje knjiga za omladinsku biblioteku udruženja, koja je u fazi formiranja. Također, organizovano je prikupljanje novčanih sredstava za liječenje 18-godišnjeg Amera Mujčina, učenika četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese. I u narednom periodu, nastavit će se redovne aktivnosti predviđene planom i programom udruženja, druženja i tribine, međusobne posjete omladini iz drugih gradova, a dolaskom proljeća pojačat će se izleti u prirodu i ekološke aktivnosti.

oml-druz-kak-03-2013-2

Više o aktivnostima ovog udruženja možete saznati putem njihovog facebook profila.

Adnan Krivokapa