A+ A A-

POZIV DONATORIMA MANIFESTACIJE EVROPSKOG TAKMIČENJA UČAČA KUR'ANA U ZAGREBU

is-zagreb     U povodu dvadesete godišnjice svečanog otvorenja zagrebačke džamije, u petak i subotu, 07. i 08. 09. 2007. godine, u džamiji će se organizirat evropsko natjecanje učača Kur'ana.

     Pored brojnih hafiza i karija iz različitih evropskih zemalja očekuje se dolazak najboljih karija i iz nekih islamskih zemalja (Egipat, Iran, Turska) koji će nastupiti kao specijalni gosti.

     Obzirom da organizacija ovakvog takmičenja podrazumijeva financijske troškove koje će najvećim dijelom snositi zagrebački džemat, organizatori su uputili poziv džematlijama da budu sponzori (dobrotvori) i prema vlastitim materijalnim mogućnostima pomognu ovu manifestaciju.

     - Zagrebački džemat se uvijek isticao kao dobar domaćin. Nadamo se da će tako biti i ovom prilikom. Vaše novčane priloge možete uplaćivati kod blagajnika ili u Uredu 48 s naznakom za natjecanje učača Kur'ana. Molimo Allaha dž. š. da nagradi svakoga ko na bilo koji način pomaže džemat, jer na taj način pomaže i gradi vlastitu vjeru - kaže se u pozivu zagrebačkog džemata.

(www.islamska-zajednica.hr)