A+ A A-

Po prvi put u Tuzli održana "Večer Kur'ana sa hafizama"

Sinoć je u džamiji princa Abdullaha u Tuzli održana večer Kur`ana sa hafizama, u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Naime, riječ je o događaju koji je priređen za žene.

Ovom prilikom su se predstavile: hfz. Zubejda Gobeljić, hfz. Zuhra Haušić, hfz. Mersiha Gabeljić i hfz. Merjem Mwalidi. Prigodno predavanje o Kura'nu, važnosti učenja i razumjevanja, adabima i vrijednostima istog priredila je prof. islamskih nauka Ehlimana Suljić.

vecer-hafize

Lijepim učenjem ilahija program su na poseban način uljepšale članice hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Gazi Turali-beg.

Notu topline ovom programu poklonila je i studentica Mersija Imamović koja je svojom interpretacijom tekstova poznatih učenjaka učinila da program ove večeri bude potpuniji i poučniji za sve prisutne. Program je završen dovom koju je proučila doskorašnja predsjednica Asocijacije žena MIZ Tuzla, hanuma Amina Đulović, koja je bila prva predsjednica i koja je dala nemjerljiv doprinos u radu i razvoju Asocijacije.

- Program “Večer Kur'ana sa hafizama” se po prvi put održao večeras. Želja nam je da se on dešava iz godine u godinu i da se svake godine srećemo ovim povodom. Vi ste imale tu čast da budete gošće na prvom programu ovog tipa, rekla je prof. Elmedina Osmić, predsjednica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednica Tuzla te se još jednom zahvalila džematlijkama džamije princa Abduallaha koje su bile njihove domaćice kao i svima koje su došle i uveličale ovaj program.

Zadovoljstvo i radost svih onih koje su ovu 21. decembarsku noć odlučile da provedu uz Kur'an Časni u društvu sa hafizama, vidjelo se na njihovim licima, ali i u riječima pohvale i čestitkama upućenim organizatoricama.

ASOCIJACIJA ŽENA MIZ TUZLA

  • vecer-hafizevecer-hafize