A+ A A-

ODRŽANA VEČER KUR'ANA U BEGOVOJ DŽAMIJI

     U povodu mubarek noći Lejletu-l-miradža u četvrtak 9. avgusta, iza akšam-namza, održano je večer Kur'ana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, u organizaciji Gazi Husrev-begovog vakufa. 

vece01 (Custom) 

     U prisustvu velikog broja vjernika u Begovoj džamiji, nakon klanjanja akšam- namaza pa sve do jacije hafizi: Mensur ef. Malkić, Sulejman ef. Bugari, Burhan Šaban, Senad ef. Podojak,  Emin ef. Tucović, kurra hafiz Dževad ef. Šošić i Abdullah ef. Hodžić svojim predivnim glasovim i tilavetom učeći uzvišene kur'anske ajete, podsjetili su vjernike na milozvučnost i ljepotu kur'anskog izraza i inspirativnu i bogatu poruku i uputu koju posljednja Božija objava nudi čovječanstvu. 

vece02 (Custom) 

    O događaju Isra i Mi'radžu, znamenjima i porukama ove mudžize Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., govorio je Sulejman ef. Čeliković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj. 

vece03 (Custom) 

     Ovo ugodno druženje završeno je kratkim obraćanjem i dovom u povodu mubarek noći Lejletu-l-miradža, koju je proučio reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić. 

vece04 (Custom) 

     Sinoć su u džamijama širom Bosne i Hercegovine i bošnjačke dijaspore održani prigodni programi u povodu mubarek noći Lejletu-l-miradža. 

     Isra je noćno putovanje Muhammeda alehisselam od Mesdžidul-Harama u Mekki do Mesdžidul-Aksa'a u Jerusalemu, a Mi'radž njegovo uzdizanje od Mesdžidul-Aksa'a do najviših nebeskih sfera. To se dogodilo u 27. noći mjeseca redžeba, godinu dana prije Hidžre.