A+ A A-

Muftija zenički primio predstavnike NHU ''Oslonac'' Tešanj

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović je jučer (12.09) u svom Uredu u Zenici primio predstavnike Nevladinog humanitarnog udruženja ''Oslonac'' Tešanj. Udruženje ''Oslonac'' predstavljali su predsjednik Skupštine Salih ef. Haušić i sekretar Udruženja gosp. Nedžad Unkić, a zajedno sa njima u posjetu Muftijstvu zeničkom boravili su i načelnik Općine Tešanj gosp. Fuad Šišić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.

muze-nhu-os-tes-09-2012

Predstavnici Udruženja ''Oslonac'' upoznali su muftiju sa aktivnostima i projektima, istakavši da je u pet godina djelovanja ovog Udruženja izgrađeno dvadeset kuća po principu ''ključ u ruke'' za građane koji imaju potrebu za pomoć u stambenom zbrinjavanju, te da je učestvovalo u dogradnji mnogih drugih objekata.

Također, na sastanku je istaknuto da se misija NHU ''Oslonac'' ogleda i u stalnom jačanju društvene svijesti i solidarnosti.

Muftija zenički iskazao je zahvalnost aktivistima ''Oslonca'' na aktivnostima koje ulažu na činjenju dobra i pomaganju potrebnim, izrazivši spremnost na učešće u projektima ovog Udruženja. S tim u vezi, muftija je obavijestio prisutne da će Ured muftije donirati 1.000,00 KM, kao i namještaj za opremanje dva dnevna boravka i spavaće sobe.