A+ A A-

Ramazanski bajram u Bosanskoj Kostajnici

Bajramski namazi su vrijeme kad najveći broj vjernika posjećuje Azizija džamiju u Bosanskoj Kostajnici. Tako je bilo i ovog bajrama, samo za razliku od drugih u nešto manjem broju. Razlog tome je što se kostajnička dijaspora već vratila svojim svakodnevnim obavezama jer je vrijeme godišnjih odmora isteklo. I pored toga raspoloženje i vrijednosti ovog praznika ostalo je kao i do sada u ozračju sreće, zadovoljstva i činjenju dobrih djela.

Bajram namaz i ovaj put je predvodio glavni imam Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica Haris ef. Ahmić, a nakon klanjanja bajram namaza uslijedila su čestitanja i obilazak mezarja.

baj-nam-bos-kos-08-2012

Gledaoci "Bostel" televizije iz Čikaga i ovaj put su donirali bajramske paketiće za najmlađe ovog grada, a drugog dana bajrama ili Dana šehida obiđena su šehidska mezarja te šehidsko spomen obilježje u haremu džamije kojom prilikom su proučene i dove pred duše kostajničkih i svih drugih šehida.

Predstavnici Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica obišli su i nekoliko šehidskih porodica kojom prilikom su im uručili i skromne hedije.

Mesud Hrustić