A+ A A-

Omladinski iftar u Bosanskoj Dubici

Ispred Gradske džamije džematlije ovog džemata,  zajedno sa svojim imamom koji je ove godine u itikjafu , priredili su omladinski iftar na kojem je bio prisutan i načelnik opštine Nino Jauz.

oml-ift-bos-dub-08-2012-1

U svom obraćanju glavni imam prof. Safet ef. Beganović, zahvalio se dzematlijama koji su pripremili iftar, kao i omladini koja se odazvala. U nastavku obraćanju zahvalio je načelniku koji je izdvojio svoje vrijeme i prisustvovao na omladinskom iftaru. Tom prilokom mu se zahvalio na podršci koju je ukazao Islamskoj zajednici u proteklom periodu i naglasio, da je načelnik izdvojio sredstva i ugradio video nadzor na Gradsku džamiju, (koja je do sada bila veoma često na meti napadača), kao i pokroviteljstvo tradicionalnog bajramskog koncerta, koji će se održati treći dan Bajrama, kao i obećanje da će do Bajrama vratiti zgradu medrese (mejtafa), koje je oduzeta 1958. godine. U svome obraćanju  načelnik je "poselamio" prisutne i obećao da će iduće godine on prirediti omladinski iftar.

oml-ift-bos-dub-08-2012-2

Skenirani tekst je napisala sedmogodišnja djevojčica Dženneta prije spavanja dok su roditelji bili na teraviji, koji su ispunili njenu molbu, a ona postila taj dan.

Zamolio bih Vas ako ima prostora da objavite.

  • DSC_9081_resizeDSC_9081_resize