A+ A A-

Ramazanske aktivnosti mladih u Banjaluci

Programski tim rada sa mladima Banja Luke, upriličio je predramazansko okupljanje mladih, na kojem su utvrđene aktivnosti tokom mubarek mjeseca ramazan.

Mladi Banja Luke su 29. jula 2012. godine, posjetili 10 socijalno-ugroženih porodica i tom prilikom sa njima razgovarali i uručili im ramazanske pakete s prehranbenim namjernicama.

akt-mladih-bl-08-2012-1

Za mlade Banja Luke je 03. augusta 2012. godine organiziran iftar u džematu Potok. Ovom iftaru, prisustvovalo je oko 70 mladih. Također, iftaru je  prisustvovao i muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić, koji se ovom prilikom obratio mladima, kao i glavni imam Medžlisa IZ-ce Banja Luka mr. Muris ef. Spahić, predsjednik Medžlisa IZ-ce Banja Luka h. Kasim Mujičić i mutevelija džemata Potok gosp. Ermin Hrustanović. Nažalost, bili smo uskraćeni prisustvom imama iz džemata Ferhadija, Novoselija i Čelinac i omladine iz ovih džemata.

DSCF2362

Programski tim rada sa Mladima Banja Luke, uspostavio je kontakte sa BKC Vastragotland, Geteborg-Švedska,  koji su se sastali sa potpredsjednikom gosp. Emirom Vižlinom, koji je tom prilikom ispred BKC Vastragotland, uručio dva laptopa za potrebe rada sa mladima, na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo, kao i predsjedniku gosp. Smaji ef. Šahatu. Također, veoma dobre kontakte, programski tim, uspostavio je i sa UG Banja Luka u srcu- Švedska, na čelu sa Džemilom Vajračom. Nadamo se, ako Bog da, što boljoj i kvalitetnijoj saradnji.

Muhedin Spahić

  • DSCF2362DSCF2362