A+ A A-

Aktivnosti Omladinskog kruga MIZ-e Žepče

U sklopu aktivnosti OK MIZ-e Žepče, a o čemu smo već pisali, do sada, je između ostalog, uspješno održan dio planiranih, a to su; omladinski iftari, ženski omladinski iftar, te dvodnevni turnir u stolnom tenisu.

ram-akt-zepce-07-2012-3

Kada su u pitanju iftari, održani su u restoranu "Mala Trzna" i u omladinskim prostorijama našega medžlisa.
Prvi iftar, kome je prisustvovalo blizu 50 omladinaca, donirao je Suljo Sarajlić, inače osnivač sadašnjeg "Sarajlić-Prom"-a, preduzeća koje uspješno egzistira i posluje punih 40-tak godina.
Iftar za 20 djevojaka džemata Žepče, pak, organizirale i pripremile su one same, po vlastitoj želji.
Dvodnevni turnir u stolnom tenisu, održan je u dvorištu Ferhat-pašine džamije, u nedjelju i ponedjeljak, 29.i 30.07.2012.godine, sa početkom iza ikindijske mukabele. Prijavilo se ukupno 32 takmičara, koji su podijeljeni u dvije kategorije, i to; rođeni do 1990. godine i, druga kategorija, mlađi od 1990.godine.
Igralo se na dva stola, uz prisustvo vrsnih sudija, te uz pridržavanje pravila, koja su donijeli sami takmičari. Turnir je otvorio, predsjednik OK MIZ-e Žepče, Adis Plakalo, uz prisustvo velikog broja zainteresiranih i navijača.
Prvi meč, "međunarodnog" karaktera, odigrali su glavni imam MIZ-e Žepče, Izet ef. Efendić, i hfz. Ilyas Yildiz, naš musafir iz prijateljske Turske.

Nakon provedenog takmičarskog dijela, dodijeljene su i nagrade za prva tri mjesta, te za najmlađeg takmičara, koje su obezbijedili aktivisti OK i MIZ-e Žepče.

Nagrade je uručio glavni imam, i to;

za najmlađeg takmičara - Kenan Huremović
3. mjesto - Mirza Odić

2. mjesto - Ahmed Krehmić

1. mjesto - Admir Mujić.

Dodijeljena je po jedna lijepa knjiga, novčana nagrada i diploma, kao znak sjećanja na prvi turnir u stolnom tenisu pri MIZ-e Žepče.

Važno je napomenuti, da su organizatori svih ovoramazanskih aktivnosti, vrijedni Nermin Efendić i Elvis Botić, uz konsultacije sa Koordinatorom za rad sa omladinom pri MIZ-e Žepče, Irdin ef. Tutnjićem, koji je sve ove aktivnosti propratio slikom i riječju.

Očekuju nas novi ramazanski sadržaji, o kojima ćemo ako Bog da izvještavati, a već 16.Ramazana, slijedi "Kviz iz općeg znanja".

I.T.

  • ram-akt-zepce-07-2012-1ram-akt-zepce-07-2012-1