A+ A A-

POSJETA NAČELNIKA OPĆINE FOČA UREDU MUFTIJE GORAŽDANSKOG

Ured muftije goraždanskog posjetio je u srijedu, 01. augusta 2007. godine, načelnik Općine Foča g-din Zdravko Krsmanović.

U razgovoru sa goraždanskim muftijom Hamed ef. Efendićem g-din Krsmanović je istakao zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom.

Muftija je svoje strane zahvalio Općini Foča za nastojanje da saradnja sa Islamskom zajednicom bude na što boljem nivou. Posebno je istaknuta nedavna vrlo uspješna saradnja dvaju institucija u organiziranju programa svečanog otvorenja Atik Ali-pašine džamije u Foči, koja je prva obnovljena džamija u ovom gradu.

Ovom prilikom razgovarano je i o određenim tekućim pitanjima uže i šire društvene zajednice. Od najvećih problema s kojima se sureće lokalna zajednica istaknuti su problemi vezani za loš ekonomski položaj stanovništva, te još uvijek slab povratak prognanih, posebno u gradska jezgra.

gorazde

Načelnik Krsmanović je upoznao muftiju sa najavom posjete Foči američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini. Posjeta američkog ambasadora najavljena je za utorak, 07. augusta 2007. godine, a u protokolu posjete planiran je i obilazak obnovljene Atik Ali-pašine džamije, te posjta Medžlisu Islamske zajednice Foča. Načelnik je izrazio svoju želju da muftija goraždanski prisustvuje najavljenom sastanku s američkim ambasadorom.

(Dženan Imamović, sekretar Ureda muftije goraždanskog)