A+ A A-

U Tvrđavi Vranduk održana ''Večer hafiza Kur'ani-kerima''

U okviru Vjersko-kulturne manifestacije ''Lastavica 2012.'', a povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana 1433. h. g., u petak, 13. jula, u Tvrđavi Vranduk, u organizaciji Muftiluka zeničkog, održana je ''Večer hafiza Kur'ani-kerima'''.

vec-haf-vran-07-2012-1

Ova manifestacija organizirana je u čast tri porodice hafiza: Šahinović, Efendić i M'walidi. To su braća hfz. Sead, hfz. Suad i hfz. Dževad Šahinović, babo hfz. Mustafa i sinovi Harun i Davud Efendić te hfz. Muhamed i njegove sestre Merjem i Fatima M’walidi. Ove su porodice, uz još neke u Bosni i Hercegovini, jedinstvene po tome što su više njihovih članova hafizi Kur'ana. To su porodice koje vole Kur'an, koje žive sa Kur'anom, koje nose Kur'an u srcima i koje praktikuju principe i pravila Kur'ana u svom svakodnevnom životu.

vec-haf-vran-07-2012-2

Program manifestacije realiziran je kroz učenje Kur'ana pomenutih hafiza i obraćanje hfz. dr. Safveta Halilovića, profesora na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Ovo je za Muftijstvo zeničko i sve njegove medžlise Islamske zajednice poseban događaj, prije svega zbog posebnosti onih u čiju je čast organiziran, a posebnosti ovoga događaja svakako je doprinio i ambijent Vrandučke tvrđave.

vec-haf-vran-07-2012-3