A+ A A-

Gradačac: Završni mektebski ispiti i hatma-dove u Lukavcu D. Pašinom

Završni mektebski ispiti na području Medžlisa IZ Gradačac održani su 09-10. juna 2012. godine. Formirane su komisije koje su obišle sve mektebe i sačinile zapisnike sa utiscima i prijedlozima za narednu mektebsku godinu. Na području Medžlisa radi 39 mekteba. Ove godine Komisija ispred Muftijstva tuzlanskog izvršila je obilazak gradačačkih mekteba i konstatirala da je stanje mekteba dobro.

hatme-grad-luk-06-2012-1

Na ovogodišnjem takmičenju mekteba na nivou Muftijstva tuzlanskog Medžlis IZ Gradačac zauzeo je ekipno treće mjesto. Medžlis su predstavljali sljedeći mektebi: Reuf-begova džamija-muallim hafiz Kemal ef. Mehić, Mionica Centar-muallim Jusuf ef. Kukuruz, Mediđa Donja-muallim Mehdin ef. Džafić i OŠ Edhem Mulabdić iz Mediđe Donje-vjeroučitelj Mirza Hasanbašić. Održane su i prve hatma-dove u ovoj godini u džematu Lukvac D. Pašin. Muallimsku dužnost obavlja Samir ef. Mehić, a hatmu su činili: Omeragić Deliomer, Omeragić Merima, Omeragić Fehima, DjedovićEmsad, Peštalić Nizama, Peštalić Emina, Peštalić Nejra i Kukuruzović Fikret. Čestitamo na postignutom uspjehu muallimu Samiru ef. Mehiću, učenicima i njihovim roditeljima. Pohvaljujemo Džematski odbor na hedijama koje je dao učenicima.

Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima na uključivanju djece u mekteb, kao i muallimima za uloženi trud u odgojno-obrazovnom procesu u 2011/2012. mektebskoj godini.

mr. sc. Nusret ef. Kujraković