A+ A A-

Veseli mektebski dan u džematu Panjina Kula

Povodom završnog mektebskog ispita Džematski odbor džemata Panjina Kula je 03.06.2012. godine upriličio „Veseli mektebski dan“ za djecu i roditelje. Završnom ispitu je pristupilo 85-ero djece iz osam grupa. Odličan nivo znanja koji su prisutnim pokazali ovogodišnji mektebski polaznici je najbolji pokazatelj njihovog vrijednog rada ali i rada njihovog maullima i imama džemata na Panjinoj Kuli - Muhameda ef. Hasanovića.

zav-ispiti-panjina-kula-sarajevo-06-2012

Svoje zadovoljstvo iskazanim zananjem ali i organizacijom cijelog događaja nije krio ni predsjednik komisije Elvedin ef. Klisura ustvrdivši da je prezadovoljan pokazanim te da je Džemat Panjina Kula u evidentnom napretku. Nakon ispitnog dijela podjeljeno je 100 paketića i diplome za 85 svršenike ove mektebske godine, što je do sada najveći broj mektebskih polaznika u ovom džematu. 

Prema riječima ef. Hasanovića – od izbora novog džematskog odbora na prošlim džematskim izborima stvoreni su potpuni uslovi za njegov rad i kao imama i kao muallima - što je kroz ovu mektebsku godinu primijećeno od strane džematlija. Zahvalio se svim džematlijama na njihovim redovnim prilozima kojima su omogućili jedan ovakav događaj, a posebno zahvalu takve vrste je uputio muteveliji džemata Panjina Kula – hadži Hajrudinu Muliću. Najavljen je i već tradicionalni izlet mektebskih polaznika na Barice koji će kao i prošle godine biti organizovan na početku naredne mektebske godine.

Džematski odbor