A+ A A-

Gornji Vakuf: Hatme u džematu Vrse

Dana, 27.05.2012. god., poslije podne-namaza, u džematu Vrse, MIZ Gornji Vakuf, upriličena je hatmenska svečanost povodom proučenog Kur`ana od strane 23 učenika i učenica koji su bili vrlo uspješni na polju učenja i proučavanja Kur˙ana, a.š. Bila je to izvrsna prilika da se djeca predstave svima onima koji vole Kur`an i omladinu. Vrijedno pohvale je sam stajling djece koji su se izuzetno lijepo obukli za ovu životnu svečanost. Džamija je bila posjećenija nego prošle godine, a atmosfera u džamiji je bila vrlo svečana.

hatme-vrse-06-2012-1

Vrijedni muallim, prof. Adis ef. Sultanović je vrlo zapaženo i vrijedno radio sa djecom, što su isti pokazali učeći odlomke iz čitavog Kur`ana, a.š. Koristimo priliku da mu čestitamo na osvojenom (I) PRVOM mjestu u ukupnom plasmanu sa takmičenja na nivou MIZ G. Vakuf u 2012. godini. Lijepi melodični glasovi su djelovali osvježavajuće za dušu i srce. Samu svečanost su uveličali imami medžlisa, na čelu sa glavnim imamom, prof. Enes-ef. Omerovićem koji je održao vrlo lijepo predavanje. Na kraju je čestitao Adis-efendiji na sveopćem trudu i radu na polju mekteba i na izvrsnoj organizaciji hatmi koja treba drugim imamima da posluži kao urnek. Adis efendiji je uručena diploma i vrijedna knjiga.

hatme-vrse-06-2012-3

Trenutak radovanja i osmijeha na licima svršenika hatmi je bio kada su podijeljene diplome i hedije. Za besprijekornu organizaciju hatmi su se pobrinuli članovi džematskog Odbora, roditelji djece i vrijedni privrednici. Na koncu programa je proučena hatma-dova koja je posvećena šehidima i vakifima džemata i svim muslimanima i muslimankama.

hatme-vrse-06-2012-2

Ovogodišnji svršenici hatmi su: Hajdarević (Emira i Sanele) Mejrema, Šečunović (Envera i Zehre) Enisa, Begović (Mensura i Samire) Melika, Hasanović (Zuhdije i Hajrije) Amina, Musa (Abdulaha i Nafija) Belma, Bešić (Esada i Fadile) Aldina, Hajdarević (Mirze i Fuade) Nedim, Hajdarević (Nermina i Razija) Dženana, Begović (Amira i Melise) Džemina, Bešić (Nusreta i Edine) Fadil, Puljarga (Omera i Mirzete) Adelisa, Begović (Reufa i Selvedine) Amer, Begović (Hidajeta i Seade) Abdulah, Hajdarević (Enesa i Sanije) Dženan, Begović (Mensura i Samire) Fikret, Begović (Osmana i Kademlije) Ahmed, Karač (Fahrudina i Suade) Abid, Hajdarević (Suada i Dike) Amila, Begović (Enesa i Mine) Lejla, Begović (Enesa i Mine) Lamija, Karač (Fahrudina i Suade) Ajla, Begović (Mevludin i Mensure) Ilma, Begović (Arifa i Samire) Sumeja. Čestitamo Gafić (Vehida i Senade) Ajdinu i Šečunović (Džafera i Samire) Umihani koji su ove godine počeli učiti Časni Kur`an u mushafu i koji su se ove godine predstavili auditoriju.

Sumeja S.