A+ A A-

Humanitarna priredba „Pomoć pružaju posebni ljudi“

U Narodnom pozorištu Tuzla održana humanitarna priredba pod nazivom "Pomoć pružaju posebni ljudi". Na priredbi je predstavljen projekat obuke u prvoj pomoći osoba sa posebnim potrebama, štićenicima Udruženja građana „Korak po korak" Tuzla.

hum-prir-tuz-05-2012-1

Obuku su izvršili učenici Medicinske škole. Prodajom ulaznica za priredbu prikupljena su novčana sredstva koja su donirana u UG „Korak po korak“ Tuzla i za liječenje oboljele djevojčice Maide Krndić.

UG „Korak po korak“ je dnevni centar koji svakodnevno okuplja mlade sa intelektualnim teškoćama. Zajedno sa učenicima Medicinske škole, korisnici ovog centra su učestvovali u prodaji ulaznica i cjelokupnom programu, tako što su se predstavili prigodnim tačkama.

hum-prir-tuz-05-2012-2

U kulturno-zabavnom programu predstavili su se i mladi tuzlanski bendovi "Živi kreč", "Lost files", „Pradox“, „Asima, Vanja i Mustafa“, solisti Edin Adembegović i Kristina Marković te dramska sekcija Medicinske škole sa dijelom predstave "Kulin ban".

hum-prir-tuz-05-2012-3

U ovoj humanoj misiji učenicima Medicinske škole IIi, uz nadzor profesora islamske vjeronauke Emira Džambegovića pomogla je OIA (Omladinska Informativna Asocijacija).

Hana Šehić (tuzlarije.net)