A+ A A-

VAŽNOST PAKISTANA U ZAUSTAVLJANJU NEGATIVNE PROPAGANDE

     Pakistan je jedna od važnih zemalja koja može doprinijeti zaustavljanju negativne i antiislamske propagande u zapadnim medijima, rekao je reisu-l-ulema u Sarajevu tokom susreta sa ministrom vjerskih poslova i zekata u Vladi Pakistana.

pakistan0

     Dr. Mustafa ef. Cerić reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ističući važnost i potencijale kojim raspolaže Pakistan, naveo je primjer Muhameda Iqbala i utjecaja njegovih reformatorskih ideja na islamski svijet kao i svoja pozitivna iskustva koja nosi iz kontakata sa dr. Fazlur Rahmanom.

     Reisu-l-ulema je naglasio neophodnost hitne mobilizacije islamskih autoriteta i potencijala u cilju promjene dominantne slike koja se danas u svijetu plasira o islamu u čemu Pakistan može dosta doprinijeti.

pakistan1

     Muhammed Ijauz ul Haq ministar vjerskih poslova i zekata u Vladi Pakistana (Ministarstvo vakufa) upoznao je reisu-l-ulemu o islamskim školama (medresama) u Pakistanu i naporima koje ulaže pakistanska Vlada u cilju uspostavljanja adekvatnih uslova i primjerenih stanarda u ovim školama.

     Ministar vjerskih poslova i zekata u Vladi Pakistana doputovao je u Sarajevo  na poziv Rijaseta Islamske zajednice u BiH radi učešća na manifestaciji „Moj ummete"