A+ A A-

DELEGACIJA LIBIJE KOD REISU-L-ULEME

     Delegacija Libije koja je doputovala na manifestaciju "Moj ummete" posjetila je u Sarajevu dr. Mustafu ef. Cerića reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

     Članovi libijske delegacije na čelu sa dr. Muhammedom Merwanom, direktorom Direkcije za pitanja vakufa i zekata Libije ( Ministarstvo vakufa) u petak 27. 07. 2007., godine tokom susreta sa reisu-l-ulemom, ističući svoju radost i zadovoljstvo dolaskom na manifestaciju "Moj ummete", naglasilu su važnost obilježavanje šest stoljeća prisustva islama u Bosni i Hercegovini za cjelokupni islamski ummet.

libija04

     Tokom susreta naglašene su dobre prijateljske veze između muslimana BiH i Libije, dobra iskustva u razmjeni studenata i saradnji na obrazovnim i vjerskim pitanjima.

     Reisul-l-ulema je govori o velikim projektima koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini realizira, obilježavanju značajnih jubileja obrazovnih ustanova IZ-e i podržao saradnju obrazovnih ustanova IZ-e i Libije.

     Dr. Mustafa ef. Cerić uručio je pozivnicu za dr. Muhammeda Ahmeda al-Sharifa, generalnog sekretara Svjetske islamske organizacije za misionarstvo, kojom ga je pozvao da Sarajevo bude domaćin 19. sjednice Vijeća za islamsku dawu.

libija01

libija02

libija03

Gostima je uručen rukopis Mushafa Fadil-paše Šerifovića