A+ A A-

Donirana novčana sredstva prikupljena na bazaru „Poklon dvostruke radosti“

Prva novčana donacija pronašla je put do naše djevojčice Maide Krndić, kojoj samohrani otac prikuplja sredstva za hitnu operaciju u inostranstvu. Naša mlada sugrađanka boluje od tumora na mozgu, tako da su joj hitno potrebna novčana sredstva kako bi se što prije podvrnula operaciji.

porodica sabanovic

Članice Asocijacije posjetile su i ožalošćenu porodicu Šabanović kod Živinica, koja je nedavno ostala bez oca, inače demobilisanog borca koji je sve do svoje smrti opskrbljivao svoju porodicu. Danas se ova obitelj nalazi u veoma teškim uvjetima.  Vrijedna i brižna majka trudi se na razne načine doći do osnovnih sredstava za preživljavanje svojih troje djece. Ujedno, članovi ove porodice su stalni korisnici kuhinje Merhamet.

donacija merhamet

Treći dio prikupljenih novčanih sredstava pronašao je put do porodice Kešetović. Asocijacija žena nastavlja sa pomaganjem ove porodice i ovoga puta, oboljeli nepokretni otac u komi, te stariji sin koji boluje od dijabetesa vezuje majku za kuću onemogućavajući joj rad i pronalazak opskrbe svoje porodice. Zadešena svojim nevoljama ova petočlana obitelj teško pronalazi načina za neophodne lijekove i medicinski materijala za oboljelog i nepokretnog oca, kao i za samo preživljavanje.

porodica kesetovic

Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla nastavlja sa pomaganjem najugroženijih sugrađana. Slijedeći bazar će se održati 19. maja u prostorijama Behram-begove biblioteka na Sonom trgu. Molimo naše sugrađane da nam se i ovog puta pridruže u pomaganju ugroženima,  kojima je naša pomoć više nego potrebna.