A+ A A-

DONACIJA IRANSKOG NARODA GAZI HUSREV-BEGOVOJ DŽAMIJI U SARAJEVU

     Ambasador Islamske Republike Irana u Bosni i Hercegovini u petak, 27. 07. 2007. g., prije klanjanja džuma-namaza predao je donaciju iranskog naroda Gazi Husrev-begovoj džamiji.

     Tokom svečanosti u dvorištu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, dr. Mustafa ef. Cerić reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH zahvalio se iranskom narodu i kazao kako je ovo donacija u onome u čemu su Iranci najbolji u svijetu, a to je izrada kvalitetnih tepiha.

iranambasador01

     Muhamed Reza Muršidzade ambasador IR Irana je istakao opredjeljenost iranskog naroda i države da pomogne narodu Bosne i Hercegovine i naglasio da su ovi tepisi skromni poklon u povodu obilježavanja šest stoljeća islama u Bosni i Hercegovini.

     Iranski ambasador ukazujući na tehnički napredak svoje države i posljednja dostignuća vezana za netom završeni projekat samostalne izgradnje aviona u Iranu, izrazio je nadu da će budući iranski avion među svojim prvim letovima ka Bosni i Hercegovini donijeti iranske tepihe za sve džamije u BiH.

iranambasador02

     Nakon kratkih obraćanja, prisutni zvaničnici i džematlije unijeli su, uz tekbire, darovane tepihe u unutrašnjost Gazi Husrev-begove džamije.

iranambasador03