A+ A A-

Mektepsko takmičenje na nivou Muftijstva bihaćkog

U prostorijama medrese Džemaludin Čaušević u Cazinu održano je u nedjelju, 06. maja 2012. godine, takmičenje polaznika mektepske nastave i takmičenje učenika šestih, sedmih i osmih razreda, iz predmeta Vjeronauka, Takmičenje je obuhvatilo polaznike sa cijelog područja Muftijstva bihaćkog.

mektebsko takmicenje bihac 1

Prisutnima se najprije obratio bihaćki muftija Hasan ef. Makić, koji je objasnivši pravila takmičenja, svim učesnicima poželio puno sreće i uspjeha u toku takmičenja. Nakon okončanja takmičenja, komisija koja je određena za ispitivanje i testiranje, proglasila je pobjednike u sljedećim kategorijama:

-kategorija ''Test općeg znanja'' pobjedik Mašić Lejla – Medžlis IZ Bihać,

-kategorija ''Kiraet mlađi uzrast'' pobjednik Merdić Mustafa – Medžlis IZ Bihać, -kategorija ''Kiraet stariji uzrast'' pobjednik Hašić Ahmed – Medžlis IZ Cazin,

-kategorija ''Vjeronauka 6. razred'' pobjednik Šabić Mersina – Medžlis IZ Velika Kladuša,

-kategorija ''Vjeronauka 7. razred'' pobjednik Alešević Hana – Medžlis IZ Velika Kladuša,

-kategorija ''Vjeronauka 8. razred'' pobjednik Grahović Amar – Medžlis IZ Velika Kladuša.

mektebsko takmicenje bihac 2

Pobjednik malonogometnog turnira je bila ekipa koja je predstavljala Medžlis IZ Cazin, koja je u finalu pobijedila predstavnike Medžlisa IZ Bužim sa rezultatom 5.3. Na kraju su, svim pobjednicima u kategorijama, uručeni vrijedni pokloni i novčane nagrade.

mektebsko takmicenje bihac 3

Prvoplasirani takmičari će predstavljati Muftijstvo bihaćko na takmičenju na nivou Rijaseta Islamske zajednice.

mektebsko takmicenje bihac 4

Fahrudin Vojić