A+ A A-

REISU-L-ULEMA PRIMIO PALSTINSKOG MUFTIJU

     Dr. Mustafa ef. Cerić reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u petak, 27. 07. 2007. god., u Sarajevu primio je šejha dr. Ikrimu Sabrija glavnog muftija Kudsa i svih palestinskih teritorija i predsjednika Vrhovne islamske asocijacije u Kudsi-šerifu.

 palestinski01

     Tokom ovog susreta reisu-l-ulema je upoznao visokog gosta iz Palestina s principima na kojima je organizirana Islamska zajednica i tekućim aktivnostima Islamske zajednice u BiH.

     Reisu-l-ulema je ovom prilikom posebno istakao značaj rahmetli Alije Izetbegovića prvog predsjednika BiH u očuvanju slobode i nezavisnosti BiH.

     Šejh Ikrima Sabri glavni muftija Kudsa i imam džamije Mesdžidul-Aksa zahvalio se na pozivu za učešće na manifestaciji u povodu šest stoljeća islama "Moj ummete" i izrazi zadovoljstvo svojim boravkom u Bosni i Hercegovini i pruženom prilikom da se upozna sa stanjem i položajem bosanskohercegovačkih muslimana.

    Palestinski muftija, koji se nalazio u pratnji palestinskog ambasadora u BiH Zuhaira al-Shuna, Sarajevo je nazvao drugim Jerusalemom.

palestinski02