A+ A A-

Bosanska Gradiška: Održano mektebsko takmičenje

U nedjelju, 22. aprila 2012. godine održano je mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ Bosanska Gradiška u kojem je učestvovalo svih devet bosanskogradiških mekteba/džemata. Takmičenje je održano u Obradovcu. Predstavnici/ takmičari iz svih džemata učestvovali su na takmičenju iz kategorije testa općeg znanja, kiraeta, I i II kategorije.

mek-tak-bos-novi-04-2012-1

Na početku takmičenja prisutnima se obratio Zejnil ef. Latifović, glavni imam Medžlisa, koji je u obraćanju zaželio svim učesnicima takmičenja da pokažu dobro znanje i naglasio, da je vrlo važno danas učestvovati na ovom takmičenju, jer ste vi predstavnici, i kao najuspješniji u svojim mektebima danas na ispitu znanja o svojoj vjeri i propisima. Nakon obraćanja takmičari su pristupili radnom zadatku, dok je komisija bila u prisustvu takmičara. Nakon rješavanja testa komisija je pristupila pregledu testova a nadgledanje je vršio glavni imam Medžlisa. Nakon pregleda testova  i zbrajanja rezultata proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg mektebskog takmičenja kako slijedi: Prvo mjesto u testu općeg znanja pripalo je Imšir Mersihi, džemat Dubrave I, muallim Zejnil ef. Latifović. Najsuspješniji iz kiraeta iz prve kategorije bio je Mirza Dubičanac, iz džemata Obradovac, muallim Armin ef. Duvnjak, a iz druge kategorije prvo mjesto je zauzeo Kovačević Aldin iz mekteba Dubrave I.

Nakon zbrajanja rezultata iz svih kategorija najuspješniji mekteb za ovu mektebsku godinu je mekteb  Dubrave I, a samim tim i najuspješniji muallim Zejnil ef. Latifović, dok je drugo mjesto zauzeo mekteb Obradovac, muallim Armin ef. Duvnjak i treće mjesto je pripalo mektebu Liskovac, muallim Salahudin ef. Maglić.

mek-tak-bos-novi-04-2012-2

Nakon proglašenja pobjednika uručene su vrijedne hedije, kao i svima pokloni za uspomenu na mektebsko takmičenje u ovoj mektebskoj godini. Poslije takmičenja djeca su imala priliku da se međusobno druže  i zajedno časte slatkišima. Glavni imam Medžlisa  zahvalio je svim takmičarima, pobjednicima i imamima, koji su bili angažirani na ovogodišnjem takmičenju. U znak pažnje svim učesnicima su podijeljene posebne zahvalnice za svoj doprinos u ovim aktivnostima.

Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja  naš će  Medžlis predstavljati na Muftijskom takmičenju u mjesecu maju, stoga im želimo mnogo uspjeha.

Rekić Senad