A+ A A-

Izjava za medije Behram-begove medrese

behram-begova-medresa„U subotu, 21. aprila ove godine, u večernjim satima, dobili smo informaciju iz porodice da je učenik prvog razreda Behram-begove medrese Nurdin Gobeljić oko 19 sati preselio na Ahiret. Učenik je taj dan bio na vikendu u svojoj porodici“, navodi se u izjavi upućenoj iz Behram-begove medresu u kojoj dalje stoji:

„Ta vijest je s velikim bolom primljena kod svih profesora i učenika Behram-begove medrese.

Behram-begova medresa je od primanja informacije o smrti svoga učenika u stalnim kontaktima s porodicom, s namjerom da se ublaži bol roditelja i ostalih članova porodice, kao i da se pruži sveukupna pomoć porodici.

S obzirom na dijagnozu koja je konstatirana kao uzrok smrti, Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona je naložilo mjere koje je trebalo primijeniti taj dan navečer. Te mjere su uključivale dolazak učenika Medrese u Dom zdravlja Tuzla radi obavljanja odgovarajuće zdravstvene zaštite.

U toku jučerašnjeg dana nastavljeno je s primjenjivanjem zdravstvenih uputu Ministarstva zdravstva TK i njegovog stručnog tima. Danas će svi učenici biti u školi, a izvođenje nastave počinje sutra.

Dženaza će biti obavljena 24. aprila ove godine u džematu Moluhe Medžlisa Islamske Tuzla, poslije ikindije-namaza (16,36 h). Hatma će biti proučena prije ikindije u istoj džamiji“, navodi se na kraju izjave koju je potpisao direktor Vahid Fazlović.