A+ A A-

Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Bužim

U Bužimu je u restoranu Centar 26. februara 2012. godine, nakon podne namaza, održana prva redovna Skupština Medžlisa islamske zajednice Bužim.

Na skupštini su pored delegata bili prisutni i bihaćki muftija Hasan ef. Makić, sabornik Arif Cinac te imami Medžlisa. Skupština je otvorena učenjem ašereta kojeg je proučio predsjednik Ilmijje- Bužim, Emin ef Grošić, nakon čega je slijedila prozivka delegata i usvajanje dnevnog reda.

skup-miz-buzim-02-2012

U radnom dijelu skupštine predsjednik Medžlisa Eniz ef. Veladžić podnio je administrativno-pravni izvještaj  i izvještaj o radu Izvršnog odbora dok je u ime glavnog imama Mehmed ef. Harčevića, koji je opravdano bio odsutan, sekretar Medžlisa Esmir Kauković, izložio izvještaj vjersko-prosvjetne službe Medžlisa. Nakon kraće diskusije usvojeni su svi izvještaji i data je saglasnost na završni račun za 2011.godinu  kao i plan budžeta za narednu godinu.

 U svečanom dijelu skupštine prisutnima su se obratili  bihaćki muftija prof. Hasan ef. Makić i g. Agan Bunić, predsjednik Komisije za dodjelu medžliskih javnih priznanja.

Dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja su Burzić Husein (zahvalnica), Mustafić Zarif (zahvalnica), LJubijankić Mehmed-Meho (posthumno - plaketa) i Kovačević Safet (plaketa). Nakon proučene dove na kraju koju je proučio bihaćki muftija, nastavilo se sa druženjem uz zakusku i kahvu!

(www.buziminfo.ba)