A+ A A-

Njemački ministar pravde kod muftije Čamdžića

Muftija je danas u Uredu muftijstva u Banja Luci primio dr. Jǔrgena Martensa, ministra pravde i evropskih pitanja SR Njemačke, zajedno sa NJ. E. gđa Ulrike Maria Knotz, ambasadoricom SR Njemačke u BiH; gosp. Cristiana Reiβmüllera, konzula i gosp. Michael J. Weicherta, honorarkonzula.

muftija-camdzic-mp-njem-03-2012-1

Tom prilikom, razgovaralo se o održivom povratku, multietičnosti, dijalogu, otvorenosti, suživotu i toleranciji. Muftija se zahvalio na pruženoj novčanoj pomoći za obnovu Ferhadije, kao i svakoj drugoj, koju nam Njemačka pruža.

Gosp. ministar je kazao da podržava multietičnost u BiH, kao i SR Njemačka, Vlada SR Njemačke i narod Njemačke i dodao da Njemačka neće ostaviti Bosnu i Hercegovinu da bude razjedinjena.

muftija-camdzic-mp-njem-03-2012-1

Također, gosp. Ministar je čestitao muftiji i Islamskoj zajednici na zalaganju da očuva svoju tradiciji, kao i multietičnost, kako na području Banja Luke, tako i na području BiH i šire.

Na gradilištu Ferhadije, navedenu delegaciju, dočekao je gosp. Kasim Mujičić, predsjednik medžlisa IZ-ce Banja Luka, koji je gosp. ministra upoznao sa tokom obnove Ferhadije i tom prilikom mu uručio sliku Ferhadije izrađenu u bakrorezu, u znak zahvalnosti pomoći, koja je pružena za obnovu Ferhadije.

muftija-camdzic-mp-njem-03-2012-3